karinochwilma

Direktlänk till inlägg 7 april 2010

Träning med Miso och Wilma och promenad med The Holmstorps

Av karin - 7 april 2010 17:06

Idag slarvade jag med träningsloggen, känner att det blir lite övermäktigt att hinna jobba och göra allt så duktigt (även om instruktör Anna säger att det tar 3 minuter att skriva logg och 2 minuter att träna). För mig tar det betydligt längre än så att skriva eftersom jag måste tänka så det knakar.


I morse började jag i alla fall med musmattan på Miso. Hon skulle ställa sig på den med båda tassarna (vi har gjort detta förrut men det var ett tag sen). Det var nemas problemas. Nästa steg är att "flasha" den och leka.


Vi har tränat på lek genom att jag har lekt med snörbollen klickat när hon lekt och dragit bra och belönat med lek med tygräven. Växlar på det sättet genom att belöna leken med lek. Förhoppningsvis ska hon förstå att klick även kan betyda lek och att lek är kul!


Sen tränade vi lite på vårt trix vi har i hemläxa. Där har vi inte kommit särskilt långt. Jag tror jag har gjort det lite svårt för mig.


På eftermiddagen träffade jag Helena och gänget för lite träning utomhus. Vi växlade mellan de stora hundarna och valparna. Det gick jättebra och de satt snälla och tysta och väntade på sin tur, uppkopplade såklart. Superskönt att det går att ha med dem och träna på det viset. Jag körde korta korta pass, bara 2-5 ggr/moment och bytte sen hund.


WILMA

Inkallning med ställande. Wilma fick göra två inkallning med ställande och de var båda bra (har nog övergivit tanken om bromsspår, men de var båda godkända).


Rutan. Körde rutan några skick, först från nära håll och sen från ca 10-15 meter. W ställde sig lite i framkant några gånger, men även dessa var godkända.


Fritt följ. Fria följet kändes bra, hon var något framför någon gång, men språng marsch och vändningarna kändes bra.


Fjärren. På fjärren fick jag ta dk på första "sitt", men i övrigt kändes det bra.


Tempohöjning. Jag började Wilmas träning med en buslek, hon har ju blivit riktigt bra på att kampa och gillar det också så för henne är det lika bra belöning som godis numera. Förr var det bara godis som gällde så det känns jättepositivt, det gör att vi kan få in lite mer tempo. Jag tycker att hon har varit lite seg att träna med på sista tiden.


MISO

Fritt följ. Jag krävde bara att hon skulle följa mig när jag går baklänges. Hon traskar på bra och håller sig bra vid min vänstersida (fast felvänd då än så länge :-) När jag har fått henne att följa utan avbrott så ska jag höja tempot lite så att hon går med mer schvung. Idag hade jag lite för stora godisar så hon var tvungen att stanna och tugga/svälja.


Handtarget. Hon duttar i handen med eftertryck, men jag vill ha duttar så att nosen trycks in :-)


Mattan. Lite matträning fick hon också på slutet, men vi blev lite distraherade eftersom Helena och hundarna höll på och packade ihop och Wilma juckade på min ryggsäck, något ostrukturerat med andra ord...


Sen gick vi en lång härlig promenad i skogen där vi fick klättra lite över stock och sten. Systarna Bus hittade en vattenpöl som även Vilja tyckte var jättekul. Man kan inte tro att hon är morsa den hunden, så barnslig som hon är ;-) Nu är Miso rätt så trött, ligger vid mina fötter och snarkar. Wilma som fick sig en springtur med husse när vi kom hem är också trött. Tack H&co för en en skön promenad och träning som ingav lite hopp om Wilmaträningen och om att våren är i antågande.

 
 
Helena & co

Helena & co

7 april 2010 20:43

TACK själv för en mysig eftermiddag (och vi som bara skulle träffas en kort stund eftersom vi båda skulle hem och jobba :-))

Har du kollat in filmen på våra söta badankor och deras barnsliga morsa :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
jag igen

jag igen

7 april 2010 20:46

Blev lite nyfiken på vad du har valt för trix.....det sa du ju inget om idag :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
jag igen igen

jag igen igen

7 april 2010 21:33

Så du tänkte köra ett kinderägg "tre överraskningar i en" Jisses vad många tricks :-)

Lycka till! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

7 april 2010 21:54

Ja, jag ska till Södertälje. Lurv på öronen ska trimmas bort ;-) Polly är lite dragster just nu, högre bak än fram...

http://www.ryegates.se

 
Ann-Sofie o Madonna

Ann-Sofie o Madonna

8 april 2010 17:39

Duktiga ni är att köra på o kul att ni kan ses o träna tillsammans, alltid skoj när man träffar syskonen. Grattis till er också på 5-månadersdagen, antar alla valparna fyller ungefär samtidigt = )

http://zetterljungs.cybersite.se

 
Vilja & Lystra

Vilja & Lystra

8 april 2010 19:06

GRATTIS till min bebbe & min syrra på 4-månadersdagen!!
Nospussar Vilja & Lystra

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ann-Sofie o Madonna

Ann-Sofie o Madonna

8 april 2010 19:19

haha Lisa o Röja lurade oss lite...vi ändrar oss o grattar på 4-mån dagen istället = )

http://zetterljungs.cybersite.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

8 april 2010 23:59

Så härligt när man kan kombinera nytta med nöje, ja nu menar jag ur hundarnas aspekt. Först gör dom lite/mycket nytta genom att vara sin matte till lags och sedan får dom busa med bästisarna... kan inte ´bli mycket bättre :-)

http://stadsflattarna.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av karin - 17 november 2013 16:18

Några reflektioner efter senaste tidens hundträningar och kurser. Jag har de senaste åren fått lov att tänka om, tänka nytt och tänka om igen. Knappast någon rymdforskning, men här är mina funderingar i alla fall.   Jag läste häromdagen om en psy...

Av karin - 22 september 2013 17:15

LABBEKLUBBENS WT Igår var det Labbeklubbens WT i Norrtälje. Jag och Miso började storstilat på ruta 2, en enkelmarkering och kammade hem en 20-poängare. Vidare på ruta 3 fick vi 17 poäng, vilket jag tyckte var snålt eftersom hon sprang rakt ut och ...

Av karin - 20 september 2013 21:59

Efter långt tävlingsuppehåll så har jag nu tävlat med båda hundarna.   Förra söndagen debuterade jag och Wilma i agility utanför klubbens trygga "väggar". Peter var med som sällskap. Vis av gamla erfarenheter placerades han och Miso på ställe vid...

Av karin - 23 augusti 2013 08:13

Igår åkte vi 3 timmar upp till Hälsingland och Eva Thorén Söderström och hennes fantastiska Edsäng. Lite galet att åka så långt kanske, men vi hade en jätterolig dag och tränade i sju timmar med några pauser för fika. Det blev nästan som ett WT med f...

Av karin - 19 augusti 2013 17:10


Det var så länge sedan nu jag var inne här så jag nästan har glömt bort att jag har en blogg  . Det har runnit en hel del vatten under kölsvinet sedan sist.   Det har hänt mycket på hundträningsfronten. Vi gjorde några försök att starta i rallyly...

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Kategorier

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Skapa flashcards